Oddsen i dag: Beste sportsbetting odds

Odds på nett blir stadig mer populært blant norske spillere, men å finne beste bettingsidene kan være vanskelig. Norske spillere som vil se og sammenligne alle kamp odds kan finne det på denne siden. Her tar vi det gjennom ulike typer odds, betting på nett og hvordan det hele henger sammen. Du finner også en oversikt over våre favoritter blant norske bettingsider akkurat nå!

hero-logo.png hero-logo.png hero-logo.png

Betting Odds 101

Før vi går videre er det greit å avklare hva odds egentlig er. For når du spiller på odds er det utfallet av ulike hendelser du egentlig spiller på. Med andre ord handler det om å tippe på hvor sannsynlig du tror det er at noe inntreffer. Det kan være at noen scorer et mål, hvem som vinner kampen eller at noe skjer underveis.

Du kan spille på odds hos stadig flere bettingsider i Norge og utvalget deres varierer. Her er det viktig å merke seg at det er tre forskjellige måter man kan oppgi odds på ulike sider. Du bør lære deg disse før du skal komme i gang og velge en bettingside.

Ulike typer odds

I Norge finnes det bettingsider som tilbyr et stort utvalg odds for spillere. Dette er det vi gjerne kaller markets og lar deg spille på ulike events i kampene. Utvalget man kan få tilgang til er stort sett det samme uansett hvor du spiller. Noen kan tilby høyere odds, men dette er uansett de viktigste når det kommer til online betting.

Moneyline

Moneyline bets handler om hvilket lag eller utøver som vil vinne en kamp eller turnering. Dette er et enkelt utgangspunkt for deg som ønsker å spille på online betting. De kommer i flere varianter, men amerikansk odds er det vanligste.

For å tolke disse oddsen, se på positiv (+) eller negativ (-) verdi knyttet til hver innsats. En negativ verdi, som -150, betyr at du må satse 150 kroner for å vinne 100 kroner, mens en positiv verdi, som +130, betyr at en innsats på 100 kroner vil gi en gevinst på 130 kroner hvis ditt valg vinner.

Point Spread

Point spread eller handicap som vi gjerne kaller det på norske bettingsider er utjevning mellom to lag som stiller forskjellig. Kort fortalt betyr dette at operatører hos beste bettingsider kan tildele en fordel til en underdog for å jevne ut kampen før man kan spille på den.

Et eksempel på dette kan være at et lag fra Premier League skal spiller hos et lag i tredje divisjon av fotball. Da vil beste odds uten tvil gå i favør av Premier League laget. For å jevne ut dette kan bookies bruke point spread. Her kan det settes et krav om at laget fra PL må vinne med minst 3 mål for at det skal gi gode odds.

Om laget fra tredje divisjon bare taper med 2 mål, har de fortsatt vunnet hos en bettingside. Bettingsider bruker dette for å et godt utvalg å spille på. Slik fordeling har blitt vanlig på mange sporter der det arrangeres kamper av ulik styrke.

Totals (Over/Under)

Totals er en av de vanligste typene innsats du finner hos bettingsidene. Dette handler om å vedde på hvorvidt resultatet vil være over eller under et bestemt antall poeng, derav over/under. Her kan en bettingside si at det blir 3 mål i en fotball kamp. Du kan deretter tippe på om du tror det blir flere eller færre mål enn dette.

Sier de 3 mål, du satser på under og det blir 2 mål i kampen, har du vunnet. Blir det derimot 4 mål, har du tapt ditt innskudd. Over/under er noe du finner både hos Norsk Tipping og andre bettingsider i Norge. Dette er en god variant for nye spillere som vil lære seg å tippe på nett.

Til forskjell fra en del andre markets er det 50/50 sannsynlighet for at man treffer riktig og du kan ofte øve deg på virtuell sport. Du finner også en del betting bonuser som kan brukes som innsats her.

Futures

Futures er som navnet tilsier odds på langsiktige arrangementer. Dette er gjerne innsatser med lang “forfallstid” og plasseres hos mest populære bettingsider. Hos de beste bettingsidene er det gjerne fotball og andre store sporter som har futures. Her kan du satse ekte penger på et bredt utvalg mesterskap før det har vært én eneste kamp.

For å oppnå best mulig odds med futures bør man plassere innsatsen før mesterskapet har startet. Eksempelvis kan du finne futures på Premier League, Champions League, Eliteserien og tilsvarende mesterskap. Disse handler kort fortalt om hvem man tror vil vinne mesterskapet i sin helhet.

Du kan også finne mye markets som tar mer detaljerte tilnærminger. Dette kan være hvem som får mest mål i årets sesong, hvem som har får flest straffespark og lignende. De siste årene har vi sett utvalget av futures hos våre favoritter blitt langt bedre.

Prop Bets

Sist, men ikke minst kan prop bets være et morsomt alternativ for spill. Dette er innsatser på ulike hendelser i kampen som ikke har direkte påvirkning til utfallet av selve kampen. Her snakker vi gjerne om mindre hendelser som bettingsidene kan tilby odds på. I sporter som fotball kan dette inkludere hvem som scorer første mål, hvem som får første kortet og antall innspark som skjer.

Til felles for disse innsatsene er tilfeldighetene av utfallet. Du kan finne en rekke ulike markets for spill og det kan være morsomt å tippe på. Når det er sagt, så er dette en type odds som nok er best egnet for underholdning. Det er ingen garanti for å regne seg frem til hvem som får første kort eller mål, så bruk dem heller til å legge til litt ekstra spenning på kupongen din.

Du finner prop bets på en rekke forskjellige sporter, men fotball er uten tvil det vanligste på en bettingside. Når det er sagt, så har e-sport begynt å legge til flere prop bets de siste årene. Her kan man ofte spille på ulike veddemål som gjelder spilltype og hendelser i spillet. Eksempelvis hvem som tar første poeng, hvem som tar første base, osv.

Live odds og streaming på sport

Den teknologiske reisen har selvfølgelig påvirket hvordan man spiler hos norske bettingsider og live betting har raskt blitt en favoritt. Dette er muligheter til å spille på kamper etter at de har hatt avspark. På denne måten kan du tilpasse innsatsen din underveis og i mange tilfeller ta ut gevinst før kampen avsluttes.

Utvalget vil selvfølgelig variere blant beste bettingsider, men nesten alle tilbyr en variant av live odds. Imidlertid er det verdt å merke seg at streaming derimot er sjeldnere å finne. De fleste tilbyr streaming av mest populære e-sport kamper, men på store mesterskap kan det være vanskelig å finne et bredt utvalg.

Om dette er noe du søker aktivt etter anbefaler vi at du sjekker mulighetene for live streaming og betting før du oppretter en konto. Noen av de beste bettingsidene kan tilby det, men i Norge har det blitt ganske vanskelig å finne frem til. Det letteste er derfor å se kampen på live streaming eller TV, og ha live odds ved siden av deg.

Hvordan få tilgang til live funksjoner

  1. Velg en pålitelig bettingplattform: Sørg for at du velger en plattform som tilbyr pålitelige og kontinuerlige live scoringer og streamingtjenester. Ikke alle norske bettingsider og apper tilbyr disse funksjonene, så det er viktig å velge en som er kjent for sin kvalitet og brukervennlighet.
  2. Opprett en konto: Når du har funnet en side som tilbyr live betting og live streaming for deg, må du mest sannsynlig opprette en konto. Bare gå inn på nettsiden deres og velg registrering. Følg instruksjonene og gjør et innskudd. Husk å gjøre krav på eventuelle bonuser før du skal tippe.
  3. Naviger til live seksjonen: Du kan nå navigere deg videre til seksjonen for live spill. Ofte må du åpne sportsbetting seksjonen deres og velge live eller live sport i menyen. Her får du opp en oversikt over alle kamper som pågår akkurat nå, samt de som snart har avspark.
  4. Aktiver streaming: Gå inn på den kampen du vil se og åpne streamingen. I de fleste tilfeller vil det være et lite vindu der du kan skru av/på streaming på norske sider. Om de ikke har livestream av kampen kan spillere finne en matchtracker istedet. Denne viser de viktigste hendelsene live.
  5. Tilpass dine odds: Nå som du kan følge med på kampen direkte står du fritt til å tippe, legge inn mer eller justerened innsatsen din etterhvert som kampen utspiller seg. Flere muligheter til spill gjør at du kan satse stort om kampen går din vei, eller redusere risiko dersom noe uforutsett skjer.

Sammenligne odds på tvers av bookies

Spillere ønsker selvfølgelig beste odds når de skal spille og da er det lurt å sammenligne de ulike bettingsidene. Her er det flere ting som spiller en rolle for deg som vil spille på sport. I våre topplister finner du et bredt utvalg bettingsider, men om du vil sammenligne odds selv, er det disse tipsene som gjelder:

Beste sportsbetting muligheter

Betting på nett byr på en rekke muligheter og norske spillere kan velge idrett fra hele verden. Her er det noen sporter som skiller seg fra resten som de mest populære på bettingsider. Det er lovlig å spille på alle sammen, så her kan du fritt velge hvordan betting du liker. Vi har sett nærmere på noen av de mest populære nedenfor.

NFL Betting

Mange norske spillere har fått sansen for NFL betting og utvalget på bettingsider blir stadig bedre. Her er det uten tvil bettingsider som er det beste tilbudet for deg som spiller i Norge. Norske medier dekker ikke NFL i særlig grad, så de beste bettingsidene kan være en nyttig kilde både til odds og betting muligheter.

NBA Betting

Ved siden av fotball og ishockey er basketball en av de idrettene man finner mest av på bettingsider. Nye spillere kan finne et godt utvalg hos de fleste bettingsider og live betting er gjerne tilgjengelig. Basketball har blitt populært på grunn av alle mulighetene for prop bets, samt enkle moneyline innsatser.

MLB Betting

Stadig flere har begynt å spille på MLB, eller Major League Baseball som det står for. I Norge er det stort sett kamper fra USA som er aktuelle å spille på i utvalget hos bettingsidene. Mer komplekse odds og bonuser gjør det mulig å tippe på en rekke spennende utfall.

NHL Betting

Ishockey har lenge vært populært blant spillere i Norge og amerikansk ishockey med NHL betting blir stadig mer tilgjengelig. Her er det populære bets som moneyline, puck line og totals som gjelder. Mange foretrekker ishockey på grunn av høyere poengsummer, noe som gir flere muligheter på en bettingside.

UFC Betting

Nordmenn elsker kampsport og det blir ikke større enn UFC. Store bettingsider tilbyr et stort utvalg odds på nett for UFC kamper. Her kan du spille på hvem som vinner kampen, ulike utfall, antall poeng, dommeravgjørelser og mye mer. Prop bets er det som gjelder i mange av kampene.

Fotball Betting

Sist, men ikke minst er fotball det du finner mest av.

Hvordan analysere odds på fotballkamper

Det gjelder å vite hva man skal se etter når du analyserer odds på fotball. Derfor har vi laget en rask gjennomgang til hvordan du finner beste tippe mulighetene på fotballkamper på egenhånd.

Trinn 1

1

Sett deg godt inn i hvilke formater av odds som finnes før du starter. I Norge er det desimalodds som er det vanligste på bettingsider.

Trinn 2

2

Finn deretter frem til beste bettingside for innsatsen din. Sammenlign tilbudene fra flere operatører slik at du finner de som tilbyr beste vilkår for ditt innskudd.

Trinn 3

3

Når du har funnet en plattform er det tid for å se nærmere på lagene. Se på nylige resultater fra kamper, skader i laget og andre faktorer som kan påvirke utfallet av lagets oppstillinger.

Trinn 4

4

Til slutt tar du hensyn til eksterne faktorer som været, dommeren som er tildelt kampen, borte/hjemmebane og hvorvidt det er offisielle mesterskapskamper eller ei.

Populære fotballigaer i Norge og deres odds

Liga Vanlige Odds
Eliteserien 1X2, Over/Under, Handikap, Første målscorer, Halvtid/Fulltid, Begge lag scorer
OBOS-ligaen 1X2, Over/Under, Begge lag scorer, Halvtid/Fulltid, Handikap, Første målscorer
Norsk Tipping-ligaen 1X2, Over/Under, Halvtid/Fulltid, Handikap, Første målscorer, Begge lag scorer

Sportstatistikk for norske spillere

Tilgang til sportstatistikk og data er viktig for deg som spiller mye. Da får du et bedre grunnlag å analysere fra og kan finne frem til de beste mulighetene for betting på nett. Derfor har vi sett litt nærmere på hvordan du kan bruke tilgjengelig informasjon til å finne frem til beste norske tippe muligheter.

Omfattende data for alle sporter

Det finnes et rikt utvalg sider med informasjon om sport på nett. Her kan du finne mer detaljert data enn det du finner på norske bettingsider. Imidlertid gjelder det å vite hva man skal se etter i det store utvalget. Her kan du blant annet se på følgende data for mer informasjon:

Bruke statistikk for betting

Odds er statistikk og derfor er det viktig å bruke dette til din fordel. Her gjelder det å vite hva man skal se etter på jakt etter beste spill. Vårt beste tips her er å ha en klar formening om hvordan du kan navigere muligheter på norske sider med riktig informasjon. Se spesielt på:

Analyse Beskrivelse
Trendanalyse Se etter mønstre og trender, som hvordan et lag presterer under ulike omstendigheter (f.eks., hjemme vs. borte, under visse værforhold).
Spillerform Analyser individuelle spillerstatistikker for å vurdere hvem som er i form og kan sannsynligvis påvirke utfallet av et spill.
Historisk ytelse Se hvordan lag eller spillere har prestert mot hverandre i fortiden for å forutsi fremtidige møter.
Skadesituasjoner og suspensjoner Hold deg oppdatert på hvilke nøkkelspillere som kan være ute av spill, noe som kan ha stor innflytelse på oddsen og utfallet av kampen.
Livebetting Bruk realtidsstatistikk for å ta raske beslutninger basert på spillets utvikling.

Tips til ansvarlig betting

Det er viktig å huske at betting skal være underholdning og derfor er det viktig med klare regler. Her kan ansvarlig betting være nyttig for at man ikke skal spille for mer enn man har råd til å tape. Derfor har vi samlet noen tips som kan hjelpe deg som spiller.

  1. Sett klare grenser – Før du begynner å spille bør du sette en klar grense for hvor mye du skal bruke. Uansett om dette er 1000 kr eller 5000 kr bør du holde deg innenfor beløpet.
  2. Ikke jag tap – Noen ganger har man bare uflaks. Ikke jag tap ved å gå over grensene du har satt deg for spilling.
  3. Ta pauser – Med jevne mellomrom bør du ta en pause fra spilling. Dette for at du skal få tankene over på noe annet.
  4. Bruk tilgjengelige verktøy – Bruk de verktøyene som er tilgjengelig for deg som spiller. Dette inkluderer egendefinerte grenser for spill.
  5. Tenk sikkerhet – Pass på at du bare spiller på sider med gyldig lisens fra Malta eller andre respektable regulatoriske myndigheter.

Konklusjon – Utforsk BookiesNorge sine odds funksjoner!

Hos BookiesNorge har vi samlet alt du trenger for å spille odds på nett. Her finner du sammenligninger av odds, detaljerte omtaler av norske bettingsider og enkle guider til hvordan du kan overføre penger. For som vi har sett i denne guiden er det mye å tenke på når man skal spille på fotball eller annen sport online.

Derfor har vi gått gjennom hvilke muligheter som finnes med online betting, samt alt du bør vite om ulike odds. Ta en titt på topplisten vår for forslag til beste bettingsider uansett om du skal spille for 1000 kr eller 5000 kr – vi har sammenlignet og funnet bonuser for spillere av alle størrelser.